Kasvatus

Kasvatan mittelspitzejä pienimuotoisesti kotioloissa.

Mittelspitz on keskikokoinen, valpas ja toimelias koira. Pörröisen karvapeitteen alta löytyy tehokas toimintapakkaus, joka vaatii pienestä asti kasvatukseen selkeät pelisäännöt – näin saadaan mittelistä kasvatettua mainio perheenjäsen ja harrastuskaveri. Omassa kasvatustyössäni pyrin huomioimaan tasapuolisesti niin terveyden, luonteen kuin ulkomuodonkin. Kasvatustyöhön liittyvät ratkaisut teen itselleni hyvin perustellen ja näistä kerron mielelläni lisää kysyttäessä.

Nenipsin pennut luovutetaan koteihinsa 8 viikon iässä madotettuina, eläinlääkärin tarkistamina, mikrosirulla tunnistusmerkittyinä ja rekisteröityinä Suomen Kennelliittoon. Pennut elävät normaalin arjen keskellä tottuen myös toisiin koiriin sekä kissaan. Uuteen kotiinsa pentu saa mukanaan pentupaketin, kirjalliset hoito-ohjeet sekä ja kasvattajan tuen. Koiran kaupasta kirjoitetaan Kennelliiton kauppasopimus, kuin myös sijoitussopimus sijoituskoirien kohdalla. Mikäli olet kiinnostunut pennusta, pyydän yhteydenottoa ensin sähköpostitse tai puhelimitse kertoen hieman itsestäsi ja siitä, miksi olet kiinnostunut juuri mittelspitzistä. Millaiseen kotiin koira luonasi pääsisi? Haluan aina tavata pennun ostajan ennen luovutusta.

Tutustu saksanpystykorvien rotumääritelmään

Taustaa

Kasvattajan peruskurssin suoritin syksyllä 2011 ja kennelnimi ”Nenipsin” minulle myönnettiin tammikuussa 2012. Olen Suomen Kennelliiton jäsen ja allekirjoittanut kasvattajasopimuksen. Lisäksi olen rotuyhdistyksen, Suomen Mittelspitz ry:n jäsen.

Olen ollut aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa. Suomen Saksanpystykorvaharrastajat SAPY ry:n toiminnassa olen ollut mukana vuodesta 2008, mm. hallituksen jäsenenä, puheenjohtajana, toiminnantarkastajana, jäsenlehden toimittajana ja kotisivujen päivittäjänä. Etelä-Hämeen koirakerhossa sekä Janakkalan koirakerhossa olen vetänyt jäsenille arkitottelevaisuuskoulutuksia sekä nyttemmin myös agilityn alkeita. Olen myös toiminut Suomen Mittelspitz ry:n jalostustoimikunnan jäsenenä vuosina 2012-2014.

1000848_10151709425983485_603581611_nYhteystiedot

Seuraavia Nenipsin-koiria odotellessa annan mielelläni lisätietoa rodusta ja vastailen kiinnostuneiden kysymyksiin.

Kirsi Voutilainen
p.  044 384 4210
nenipsin@gmail.com

Tervakoski

Mainokset