Kasvupyrähdyksiä

pups

A-pentue, Azura ja Arwen ovat nyt 9 vuorokauden ikäisiä. Jännittävää seurata vierestä vauvojen huimaa kasvuvauhtia. Azura on kirittänyt siskonsa ohi ja ylitti tänään reilusti puoli kiloa painaen 532g. Arwen on jäänyt kasvuvauhdissa hieman jälkeen mutta reipas on ja kasvaa silti edelleen, painaen tänään 479g.

Arwenin väritys alkaa paljastua kirjavaisemmaksi kuin alunperin näytti eli soopelia on pukannut paljon mustan joukkoon. Viehättävät vaaleat silmälasit on myöskin neidillä. Azuran kerma väri on tummunut jonkin verran, ja kuonoon on tullut hyvin pigmenttiä lisää.

Buffy hoitaa hyvin lapsiaan edelleen, mutta malttaa silti jo lähteä ulkoilemaan pakottamatta ja nukkuu osan ajasta vauvojen koisiessa myös pentuaitauksen ulkopuolella. Mammalla lienee kuuma, joten aitauksen ulkopuolella lattialla on varmasti viileämpi vedellä tirsoja.

Setämies Nipsu on käynyt muutamaan otteeseen vauvoja nuuskuttelemassa jo lähempää. Buffy on varoittavasti murissut kun herra on lähestynyt mutta antanut kuitenkin tulla katsomaan. Nipsu on nätisti ja rauhallisesti haistanut molemmat, ihmetellyt silmät ymmyrkäisinä, ja lähtenyt yhtä matkaa pois meikäläisen matkaan. Mitään konserttia ei ole herra pentujen edessä järjestänyt vaan hyvin sivistyneesti käyttäytynyt. Nemoa ei ole kiinnostanut tulla lähellekään, mitä nyt vähän joskus kuikuilee pentuhuoneen ovella. Uskon että on ihan hyvä että Nipsu jo tässä kohtaa on päässyt vähän kurkkimaan vauvoja, niin ei tule niin kauheaa yllätystä sitten kun vauvat alkaa enemmän liikkumaan. Ehtii jo tottumaan hiukan tässä kohtaa, niin osaa ehkä hieman paremmin suhtautua sitten myöhemminkin. Nipsu ei ole alle luovutusikäisiin vauvoihin aiemmin päässytkään tutustumaan, Nemo on kerran ollut kanssani pentuvahdissa neli-viisiviikkoisia riiviöitä kaitsemassa – ja se olisi Nemon mielestä varmasti piisannut vallan hyvin 😀 Siihen malliin oltiin aina ovella jonottamassa kun pennut pääsi aitauksesta valtaamaan olohuonetta 🙂

Nemo oli viikon verran Buffyn mustalla listalla ja sai osakseen aina kovan komennuksen jos alkoi pitämään mekkalaa. Ulkoa tultaessa Buffyn kanssa Nemo sai pinkoa hurja-mammaa karkuun jos halusi säästyä kurmutukselta. Nyt välit ovat jo vähän lämmenneet jälleen ja mahtuvat hyvin ruokailemaankin samalla tontilla. Vähän tulee vielä huutia jos liikaa alkaa aukomaan päätään – Nipsu sen sijaan saa vaikka haukkua suoraan Buffyn korvan juuressa, setämiestä kestetään selvästi paremmin. Nemo varmasti viestii haukkumisellaan hermostuneisuuttaan ja epävarmuuttaan paljon Nipsua enemmän, joten siksi Buffyn reaktiot on voimakkaampia.

Kissavahvistuksemme Sivi kävi sunnuntaina sterilisoitavana ja mouruaa nyt kiiman sijaan hellyyspuuskissaan. Tänään oli niin suuri rapsukipeys että silläkin uhalla että Nipsu tuli laulamaan serenadit korvaan sohvan selkänojalle niin Sivi tuli sohvalta rapsunsa hakemaan.

Että tällaista meillä, eläintarhameininkiä 😀

Mainokset

2 thoughts on “Kasvupyrähdyksiä

    1. Kiitoksia 🙂 On ollut huikeeta ja nyt ovat jo viisiviikkoisia palleroita joilla virtaa riittää. Toinen jääkin nyt sit kotio kasvamaan, tuo kirjavainen 🙂 Saa kasvaa poikien rinnalla uudeksi harrastuskaveriksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s