A niinkuin alku

Nenipsin A Puppies

Azura ja Arwen eläinlääkäriasemalla

Ensimmäiset kasvattini syntyivät sunnuntai-iltana 31.5.  Buffy aloitteli synnytyshommia alkuillasta. Sikiövesi meni kuuden jälkeen ja mamma ponnisteli jonkin verran. Kahdeksan maissa mitään ei ollut tapahtunut ja ponnistelut vähenivät. Katsoin parhaimmaksi soittaa päivystävälle Univet-asemalle Hattulaan ja kohta pakattiin mamma ja kamppeet autoon ja lähdettiin kaasuttelemaan Parolaan. Buffylle automatka ei ollut varmasti kovin miellyttävä koska tyttö ei niin ole tottunut matkustamaan autossa ja vielä tuossa tilassa. Pysyttiin kuitenkin tiellä vaikka samalla rapsuttelin ja rauhoittelin mammakoiraa.

Buffy hoitaa pentuja antaumuksella

Buffy hoitaa pentuja antaumuksella

Perille päästyämme päästiin heti kohta vastaanottohuoneeseen ja lääkäri ja hoitaja tsekkasivat ultralla pentusten tilanteen. Pennut olivat hyvissä asennoissa, toinen juuri ja juuri käsien ulottuvissa, toinen taaempana. Koska pentuja oli vain kaksi, lääkäri katsoi että voidaan kokeilla josko oksitosiinipiikki saisi Buffyn ponnisteluihin lisää voimaa niin paljon, että pennut saataisiin ulos ilman sektiota.

Jäätin Buffyn kanssa odottelemaan ja pinnistelemään, ja tuokion kuluttua melkoisen rääkäisyn saattelemana syntyi ensimmäinen pentu, kermanvärinen tyttö. Tämä tyttö on nimeltään Nenipsin Azura. Buffy oli aluksi ihmeissään että mikä juttu tämä oli, ja lääkäri katkaisi pennun napanuoran. Kohta mamma kuitenkin tajusi että pentua sitä kannattaa putsaamaan alkaa eikä lattioita. Lääkäri tunnusteli vielä missä kohtaa toinen pentu on menossa, ja päätettiin että odotellaan josko vielä sieltä tulee omin avuin. Juuri oli lääkäri poistumassa huoneesta tokaisten että siinä varmasti menee jonkin aikaa, kun pääsin sanomaan että sieltä se tupsahti – kirjava tyttö, joka saa nimekseen Nenipsin Arwen.

Mamma käytettiin vielä röntgenissä jossa varmistettiin, ettei masussa piilotellut enää ketään. Sen jälkeen mamma sai hoivata lapsiaan tovin odotellessamme papereiden valmiiksi tulemista.

Puoli yhdentoista maissa illalla päästiin lähtemään ajelemaan kotiin päin. Pentujen matkalaatikko laitettiin takapenkille ja Buffy istui silmät lurpsattaen niin valppaana kuin mahdollista koko kotimatkan laatikon vieressä vahtien.

Nipsu pitää pentuhuonetta silmällä

Nipsu pitää pentuhuonetta silmällä

Buffy hoitaa pentuja lempeästi ja antaumuksella. Pissallelähdöt aiheuttaa pientä kränää kun mammaa ei meinaa saada liikkeelle, ja ruokakuppi pitää pistää nenän alle – nälkä on kova mutta eihän vauvoja voi jättää, Juomisen ääniä sentään kuuluu aina silloin tällöin pentuhuoneen nurkasta.

Poikia kiinnostaa kovasti pentuhuoneen tapahtumat, mutta suojaustoimeni pitävät uteliaat nenät riittävän loitolla vauvalaatikolta. Buffy ärhentelee herroille sopivalla jämeryydellä, mutta ei kuitenkaan liian agressiivisesti. Kyllä alkaa pojatkin jo toki tottua pentuhuoneesta kuuluviin piippauksiin. Mustasukkaisuutta toki on ilmassa, ja syliin riittää tunkua kyllä ihan riittävästi edelleenkin 🙂

Pennut punnitsin sunnuntaina kotiintulon jälkeen. Azura painoi n. 175g ja Arwen n. 190g. Nyt vuorokauden iässä Azuran paino n. 200g ja Arwenin n. 210g. Täytyy käydä lainaamassa hieman tarkempi digitaalinen vaaka niin ei tarvitse tuon hankalan manuaalisen kanssa arvuutella. Molemmille tuntuu kuitenkin maitobaarin antimet kelpaavan hyvin.

Muutamia kyselyitä olen pennuista saanut mutta molemmat etsivät vielä omaa, rakastavaa kotia. Toinen tytöistä myydään omaksi, toinen sijoitetaan Kennelliiton sijoitussopimuksella. Kumpi on kampi, se nähdään sitten myöhemmin kun pennut kasvavat. Lisätietoja yhdistelmästä voi katsoa täältä.

Nenipsin Azura 1 vrk

Nenipsin Azura 1 vrk

Nenipsin Arwen 1 vrk

Nenipsin Arwen 1 vrk

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s